Vernar consulting

NOVOST PRI TTI SUCCESS INSIGHTS®

Na slovenski trg je prišla nova analiza TTI Success Insights 12 motivatorjev. Raziskave kažejo, da če so posameznikovi motivatorji na delovnem mestu zadovoljeni, je potem posameznik bolj uspešen, zadovoljen, učinkovit in zavzet.

12 MOTIVATORJEV: Vse kar morate vedeti

Nove poslovne okoliščine zahtevajo nova orodja. TTI Success Insights orodje vas seznanja z novim orodjem, 12 MOTIVATORJEV®. Organizacije z višjo stopnjo zavzetosti zaposlenih ugotavljajo, da imajo 25 % večji dobiček, 50 % večjo prodajo, 50 % višja stopnja zvestih strank, 38 % povečana produktivnost. Kolikor bo posameznik na delovnem mestu zadovoljil svoje motivatorje, toliko bolj bo lahko zavzet in produktiven in bo vplival na profitabilnost vaše organizacije. Motivatorji nas spodbujajo k dejanjem. Kaj je motivator? Motivatorji spodbujajo naša dejanja, so skrite sile, ki nas napajajo z energijo, da delamo z navdušenjem in ambicijo. So naše notranje težnje, po katerih čutimo potrebo, da jih izpopolnimo. So odgovor na vprašanje ZAKAJ delamo, kar delamo. Zakopani so znotraj vsakega posameznika, vendar se večina od nas nikoli ne nauči, kako jih opredeliti in iz njih izvleči pozitivni. Ko so naši motivatorji zadovoljeni, smo zavzeti, polni energije in se počutimo nagrajeni. Ljudje, ki s strastjo delajo, so bolj učinkoviti in uspešni.

Kaj je to Analiza 12 motivatorjev?

To je ocenjevalno orodje, ki meri vzroke za posameznikova dejanja, torej zakaj počnem, kar počnem. Meri motivacijo in moči, ki se skriva za vedenjem, na podlagi 6 motivov. Ti motivi so ...

  • znanje
  • korist
  • okolica
  • drugi
  • moč
  • metodologije

Ti 6 motivi so razdeljeni na dve različni strani, ki merita vsak dejavnik. Na podlagi razpona dobimo 12 motivatorjev, ki razkrivajo posameznikove motive.

Kateri so ti 12 motivatorji?

Kdo je ustvaril analizo 12 motivatorjev?

Podjetje TTI Success Insghts, Rick Bowers in ključni zaposleni. Bazira na originalnem delu Eduarda Sprangerja in njegovih šestih motivatorjih. Ocenjevanje razkriva »zakaj« se vedemo kot se. DISC razkriva kako se vedemo, 12 motivatorjem pa razkriva motive in vzroke za naša dejanja.

Kako lahko kar takoj uporabite analizo 12 motivatorjev?

Če vam v podjetju na delovnih mestih predstavljajo ljudje izzive, potem vam analiza 12 motivatorjev lahko pomaga. Podajamo nekaj napotkov, kako lahko uporabite to ocenjevalno orodje:

1. Hiter začetek osebnega razvoja ljudi:

Tisti, ki se želijo izpopolnjevati in osebnostno rasti, je analiza 12 motivatorjev izjemno dragocen vir, ki jim pomaga pri ugotavljanju vzrokov za dejanja. Z razumevanjem kaj vas motivira, boste lahko spremenili pristop na trenutnem položaju ali iskali bolj izpopolnjujočo kariero ter izboljšali vaše medosebne odnose, s tem ko boste bolj ozavestili vaše motivatorje.

2. Izboljšajte delovno učinkovitost:

Ocenjevanje nudi dragocene informacije, ki pomagajo posamezniku bolje razumeti samega sebe in začenjajo spoznavati kaj jih motivira v življenju. Ne le, da bodo razumeli svoje notranje težnje, kar pomaga pri upravljanju strokovnega razvoja, vendar pomaga tudi izboljšati vašo vsakodnevno učinkovitost in vašo vlogo. Primer, če je projekt usmerjen na popolnoma objektivne cilje, vi pa imate visok harmoničen motivator, boste imeli težave s tem, da bi v projekt vložili veliko časa in truda. Lahko predlagate drugačen pristop k celotnem projektu ali delate na projektu z zavedanjem, da je vaš motivator neskladen s cilji projekta. Ali ste pri vašem delu energični? Ali ste zavzeti? 12 motivatorjev vam pomaga razumeti zakaj in zakaj ne, ter vam pomaga pri ponovni zavzetosti.

3. Pridobite prednost s strateškim načrtovanjem:

Vsaka organizacija potrebuje, da so zaposleni del združene enote in delajo v smeri ciljev podjetja. Vodstvo mora reorganizirati razlike znotraj članov tima, če želi spodbujati razvoj, produktivnost in srečo znotraj tima. Razumevanje con udobja posameznih članov tima pomaga pri tem, da bodo verjetno uspeli, glede na motivatorje določene osebe.

4. Osmislite zaposlovanje:

Analizo 12 motivatorjev lahko uporabljate kot del selekcijskega zaposlitvenega postopka. Vaša ekipa zaposlovalcev se lahko okrepi z znanjem in razumevanjem motivacije, ki se skriva za določenim vedenjem, na podlagi tega lahko pridobijo dober občutek o tem, kdo kandidat je in na kakšen način rad dela. Nato lahko primerjate ali preference in nagnjenosti kandidata ustrezajo tudi zahtevam delovnega mesta. Najbolj popularna kombinacija ocenjevanj za selekcijske namene je združeno DISC + 12 motivatorjev. Paketno poročilo pomaga razložiti tako kako se bo kandidat vedel in vzroke za ta dejanja.

5. Razvijajte notranje talente:

Ocenjevanja so ključno orodje za podjetja, ki iščejo kako nagrajevati in razvijati notranjo ekipo. Z motivatorji bolje razumemo in ugotovimo ali imamo prave osebe na pravih delovnih mestih oz. ali so zavzeti in motivirani. Ko razlikujemo med polnilci energije in potencialnimi stresorji za posameznike glede na motivatorje, lahko zagotovimo ali je ta oseba na ustreznem položaju v timu.

6. Naslednji koraki?

Imate več možnosti uporabe ocenjevalnih orodij. Če vas zanima uporaba TTI Success Insights orodij v vašem podjetju, znotraj tima, ali za vaš osebni razvoj, potem nas kontaktirajte. Če ste svetovalec, ki iščete orodja kot so TTI Success Insighst za ocenjevanje, ki vam bodo pomagala pri vašem delu, se certificirajte za TTI Success Insights svetovalca. Kako? Tako, da nas kontaktirate in se dogovorimo za najbolj optimalno možnost za vas.

NOVOST PRI TTI SUCCESS INSIGHTS®

Na slovenski trg je prišla nova analiza TTI Success Insights 12 motivatorjev. S kratkim člankom vas seznanjamo o le-tej.
Kontaktirajte nas